Să îl disecăm pe Talpan. Restul nu contează

În lipsă de subiecte, Gsp inventează. Inventează non-știri despre Florin Talpan. Dar oare chiar merită să inventeze? Oare chiar nu există știri mai importante?

Probabil că nu știți foarte multe despre Florin Talpan. Probabil că știți doar că este un colonel de justiție, șef al departamentului juridic al clubului Steaua. Și sigur știți că e bun la ceea ce face și că a câștigat foarte multe procese pentru Steaua. Mai mult nici nu trebuie să știm. Asta deoarece Florin Talpan nu își dorește să fie vedetă și nu caută lumina reflectoarelor.

Pe noi nu ne interesează viața privată a lui Florin Talpan. Dar Gsp vrea să facă să ne intereseze. Printr-un articol ciudat, nesemnat, cu titlu prin care insinuează că Talpan ar fi luat bani necuveniți de la Becali, cineva încearcă să murdărească imaginea colonelului stelist, dar și să facă bani din asta. Problema e că nu are sens să faci un astfel de articol. Nu în acest moment.

În acest moment, presa sportivă din România ar putea face o grămadă de bani dacă ar scrie despre subiectele cu adevărat importante.

Talpan respectă legile. Alții?

Florin TalpanCitind articolul realizezi că ți-ai pierdut câteva minute din viața ta degeaba. Dacă ești suporer fcsbist și speri să găsești dovada că acel om e murdar, vei suferi o dezamăgire cruntă. Articolul e despre cei 30 de mii de euro pe care Talpan i-a câștigat în instanță, în urma jignirilor lui Becali.

Omul a folosit banii ca să își plătească un credit și apoi i-a depus în bancă. Adică un gest de om normal. Nu s-a dus în vreo țară exotică, nu și-a luat motocicletă, doar a făcut un gest normal. Asta deoarece Talpan respectă legile. Și pentru că respectă legile, toate aceste informații sunt publice, publicate în declarația sa de avere, de pe site-ul Stelei. Așa cum am zis, e vorba de o non-știre. Nu e nimic nou, nu e nicio dezvăluire, doar praf în ochi.

Și poate că v-ați întrebat de ce preferă presa să ne sufle praf în ochi, în loc să scrie articole serioase. Răspunsul e: pentru că le e frică de articolele serioase.

Talpan respectă legile, alții nu le respectă. Iar presa știe că ei nu le respectă. Într-o țară normală, subiecte precum ”marca Steaua”, ”numele Steaua”, ”palmaresul Stelei”, etc. ar fi fost explicate cu lux de amănunte deja. Am fi aflat ce s-a întâmplat în 2003. Am fi aflat dacă într-adevăr echipa lui Becali e Steaua. Am fi aflat totul despre fotbalul românesc.

Ziariștii din România se tem să scrie despre cei care nu respectă legile. Nu pentru că ar fi criminali înfricoșători, ci pentru că datorită lor trăiesc. Fără Becali, pe care mai nou îl compară cu Hagi, Gsp a fi moartă și îngropată. Nu e exagerare. E adevărul. Vedeți doar cazul GspTV.

Noi am vrea să citim despre cazul Steaua. Voi?

Gsp preferă să scrie despre Talpan deoarece e mai ușor. Nu e nevoie de multă muncă. Și nici nu supără pe nimeni. Sigur, se supără Florin Talpan, dar lor nu le pasă de el. Însă asta nu schimbă cu nimic faptul că noi, cititorii, vrem să citim articole despre acest caz.

România are nevoie să fie informată în legătură cu toate mizeriile din fotbalul românesc. Cazul Steaua, da, dar nu numai. În acest moment, există 3 cluburi Dinamo București în țară. Pe nimeni nu deranjează? Pe nimeni nu interesează? Să fie oare mai importantă o non-știre despre Florin Talpan?!

Vezi atâta nepăsare și nu poți să nu te minunezi, să nu te întrebi în ce țară trăiești. Niște băieți au distrus fotbalul românesc și echipele de tradiție iar suporterii, în marea lor parte, nu vor să afle adevărul. Ba chiar se supără dacă sunt atacați hoții.

Ce fel de sindrom Stockholm mai e și ăsta?!

Acum 3 luni, o judecătoare a zis pentru a nu știu câta oară că FC Fcsb nu e Steaua. Ba a mai zis și că FC Fcsb nu deține palmaresul Stelei. Nu deține niciun palmares, pentru că a jucat ilegal. A scris cineva despre asta?

Nu a scris nimeni. Nu pentru că nu ar fi o știre interesantă. Ci pentru că nimeni nu vrea să o citească. Nimeni nu vrea să vadă adevărul și să se trezească din ignoranță.

Puși față în față cu adevărul incontestabil, suporterii fcsbiști ar înnebuni. Nu ar putea accepta că, în acești ani, s-au mințit singuri. Deși știu că se mint singuri. Deși știu că Becali nu deține Steaua. Acesta e motivul pentru care nimeni nu vrea să citească adevărul despre scandalul Steaua – FC Fcsb. Și bineînțeles, acesta e motivul pentru care nimeni nu vrea să scrie despre asta.

Vor continua articolele penibile despre Talpan, Steaua, generali. Vor continua insinuări. Cât despre adevăr, acesta e pentru cine-l vrea. Îl vrea cineva?