MM stoica

Inepțiile lui MM Stoica

Știți cine e MM Stoica. Fost conducător slab de club, fost pușcăriaș, fost bătăuș care a lovit chiar și femei. Dar nu un „has been”, cum zic americanii, ci un „never was”. Și atunci de ce l-ai invita la emisiunea ta? Pentru a-i face propaganda? Ovidiu Ioanițoaia ar răspunde cu „da” la această întrebare.

MM Stoica a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, unde Ovidiu Ioanițoaia obișnuiește să spele imaginile prietenilor lui (vezi episodul Lucescu). Nea Ovi ar fi putut da dovadă că e jurnalist adevărat. I-ar fi putut pune întrebări incomode. L-ar fi putut întreba de ce a încălcat legea. L-ar fi putut întreba ce mai caută în fotbal, după ce instanța a demonstrat că el a adus prejudicii fotbalului românesc. Ba chiar l-ar fi putut întreba dacă nu îi e rușine pentru toate minciunile pe care le-a spus de-a lungul vieții.

Însă nea Ovi, om bun și milostiv, a încercat să-i facă bine.

Din fericire, noi nu suntem buni și milostivi precum nea Ovi. Noi suntem ai dracului. Și, dacă tot suntem ai dracului, am adunat cele mai mari inepții pe care MM Stoica le-a spus la emisiunea respectivă, pentru a vi le arăta și pentru a-l umili din nou pe acest fost pușcăriaș. Măcar atât merită și el, pentru tot „binele” pe care l-a făcut fotbalului românesc.

1. A mințit din nou, sugerând că Gigi Becali a preluat o echipă de la armată

„Eu am venit în 2002, iar, în 2003, Gigi a preluat echipa de la armată,” a spus MM Stoica, încercând să explice de ce folosește cuvântul „Steaua”, atunci când vorbește despre FC Fcsb.

Contează oare că mai mulți judecători au decis deja că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată? Contează pentru noi. Pentru unii, în schimb, nu contează. MM Stoica e unul dintre ei. Atunci, îi cerem un singur lucru acestui individ: să ne arate actele prin care Gigi Becali a preluat echipa de la Armată. Și, dacă se poate, să ne arate și suma pe care a plătit-o ca să preia echipa.

Deoarce o sumă trebuie să existe. Steaua, bun al statului, nu poate să fie dat gratuit unui privat. Dacă MM Stoica sugerează că a fost dată gratuit, ar trebui să ne uităm peste lege, să vedem dacă cumva s-a prescris și această faptă ilegală.

2. S-a contrazis singur

„Dacă Armata avea Steaua… dacă Păunescu avea Steaua, automat Gigi a preluat Steaua,” a continuat MM Stoica.

Care e, MM? Cine avea Steaua? Armata sau Păunescu? Dacă o avea Armata, să vedem actul dintre Gigi și Armată. Deși, atenție, MM!!!, chiar Gigi al tău a recunoscut că nu a făcut niciodată afaceri cu Armata.

Iar dacă o avea Păunescu, să vedem actul de vânzare-cumpărare dintre Gigi și el. Ba hai să vedem actul dintre Păunescu și Armată, dacă ne tot spui că o avea „nea Viorel”.

Știm cu toții că acestea nu există. Știe și MM. Dar nu te poți aștepta de la un fost pușcăriaș să spună adevărul.

Însă MM Stoica a dovedit din nou că nu știe ce vorbește. Asta e tot ce contează.

3. MM Stoica a mințit și în legătură cu procesele, care sunt finalizate

„Pentru mine, procesele nu sunt terminate,” a spus MM Stoica. Oare la ce procese se referă?

Cel pentru marcă? A fost finalizat în 2014.

Cel pentru nume? S-a terminat anul trecut la ICCJ. Mai sus nu poate merge.

Cel prin care FC Fcsb a cerut anularea mărcii Steaua? Și acesta s-a încheiat chiar acum câteva luni.

Poate procesele prin care Steaua cerea ca FC Fcsb să plătească datoriile pe care le-a făcut în perioada cât juca în Ghencea? Nu, s-au terminat și acestea. FC Fcsb le-a pierdut pe toate și a plătit toți banii către Steaua.

Procesul pentru recunoașterea palmaresului? Acesta e un proces în constatare. Acum 3 luni, judecătoarea Vișoiu a constatat că Steaua e unicul proprietar al palmaresului Stelei. Nu e nevoie de nicio decizie definitivă aici, pentru că, din nou, proprietarul e același. Nu se schimbă.

Într-adevăr, mai există un proces între Steaua și FC Fcsb. E vorba de cel pentru recuperarea prejudiciului. Când se va termina și acesta, se va termina și cu FC Fcsb. UPS!

Nu trebuie însă să ne mire atitudinea lui MM Stoica. El încă nu a înțeles că a făcut pușcărie deoarece a încălcat legea. El încă mai crede că nu trebuia să facă pușcărie. Trăiește, evident, într-o lume imaginară, unde, de asemenea, crede că știe mai mult fotbal ca Victor Pițurcă, doar pentru că a citit ce sumă a plătit Manchester City pentru transferul lui Rodri. Dar să nu râdem. E posibil ca MM Stoica să fie un super manager în Football Manager.

4. „Nu s-a schimbat nimic,” a strigat MM Stoica

Da, într-adevăr nu s-a schimbat nimic. Ceea ce a început ca SC Fotbal Club Steaua București SA, cu roșu și albastru la culori, dar și cu o stemă care semăna izbitor cu stema folosită de Steaua înainte de 90, se numește astăzi SC Fotbal Club Fcsb SA. Albastru și galben îi sunt culori, iar stema seamănă cu anusul unei pisici. Sau cu capul Lisei Simpson, depinde cât de multă imaginație aveți. Această echipă poartă tricouri de culoare portocalie și joacă pe unde apucă. Azi la Pitești, mâine la Giurgiu, poimâine prin Buzău.

Clar, nimic nu s-a schimbat nimic. 

Așa își spune fiecare oaie, înainte să meargă la culcare.

5. „E continuatoare, are același coeficient la UEFA”

Această declarație este, poate, dovada supremă că MM Stoica nu știe fotbal. Orice copil știe cum se calculează coeficientul unei echipe. Acesta se calculează luând în calcul doar ultimii 5 ani. Nu e nici măcar un argument slab. UPS.

6. Audiența decide, nu legea

Adânc scufundat în lumea sa imaginară, MM Stoica a continuat să se facă de rușine. A spus că audiențele TV demonstrează că FC Fcsb e Steaua. Mai exact, a spus că FC Fcsb e Steaua pentru că meciurile sale sunt cele mai urmărite.

Ferească Dumnezeu să joace vreodată Dinamo cu Real Madrid, că vor veni toți dubioșii din fotbalul românesc ca să ne spună că Dinamo este Steaua și că a câștigat CCE în 1986. Mircea Lucescu abia așteaptă.

Aici, involuntar, nea Ovi i-a dat în gât pe cei de la ProTV, recunoscând că această televizune face propagandă pentru FC Fcsb tocmai pentru a atrage oameni în fața televizorului. Și o spunem din nou. Dacă nea Ovi era jurnalist adevărat, nu un „prieten”, punea problema invers: „Oare nu se uită atâția oameni la meciurile FC Fcsbului fix pentru că televiziuni precum ProTV mint că e Steaua?”

Însă asta nu e o întrebare pe care să i-o pui unui prieten.

7. „Hagi e cel mai mare nume din fotbalul românesc, la bătaie cu Mircea Lucescu”

Antistelistul din MM Stoica s-a văzut în cele din urmă. Dus de nas de nea Ovi și lăsat în lumea lui, acesta s-a scăpat și i-a tras o pupă pe fese și celui mai mare antistelist din lume, Mircea Lucescu. Conform lui Stoica, Lucescu e un nume la fel de mare în fotbalul românesc ca Hagi. Nu Ienei, nu Piști Covaci, nu Marcel Răducanu, nu Dobrin, Balaci, Iordănescu, Ion Alecsandrescu sau alți mari oameni de fotbal, ci Mircea Lucescu.

Comentariile sunt inutile în acest punct. Mai trebuia doar să ne spună că Steaua a avut noroc în 1986, că nu jucau echipele din Anglia în CCE (de fapt echipa din Anglia, pentru că doar una singură putea să joace în CCE, nu mai multe).

8. „Dar totuși”

În încheiere, MM Stoica a dovedit că este doar un intelectual de carton, un băiețel care se laudă singur, pentru că nimeni altcineva nu-l laudă. „Dar totuși,” a spus MM Stoica, cu un aer de superioritate, fără să realizeze că această construcție este greșită, un pleonasm, cele două cuvinte fiind sinonime.

Ce poți să-i ceri unui om care a scris o carte cu emoticoane?!

Și da, MM a vorbit și despre cărțile scrise în pușcărie: „Am scris cărțile cu mâna mea.” Pe tine te credem, MM. Chiar te credem.

Încheiere

Ne-am uitat la emisiunea lui nea Ovi ca să nu vă uitați voi. Regretăm că am făcut-o. E o emisiune rușinoasă, în care Ioanițoaia se face de rușine, alături de indivizi care au distrus fotbalul românesc. Însă nici lui nu avem ce să-i cerem. Doar a spus-o cu gura lui:

„Ne cunoaștem de o viață și tot de atunci îl prețuiesc pe MM Stoica.”

Da, vorbește despre același MM Stoica, despre băiatul care a făcut pușcărie, pe fruntea căruia au fost stinse trabucuri, care a fost găsit vinovat pentru încălcarea legii în fotbal, căruia i-a fost interzis să mai practice o meserie în fotbal, care a lovit o femeie, care a lovit un suporter, etc. Cum să nu prețuiești un asemenea personaj?!