Steaua București - Bucharest United

Bucharest United nu e o sperietoare, dar e o echipă profesionistă

Urmează meciul pe care l-au așteptat steliștii încă de la începutul acestui sezon. Sâmbătă, de la ora 14:00, Steaua București va juca pe stadionul din Berceni împotriva celor de la Bucharest United, echipă care a anunțat că dorește promovarea, fiind și principala contracandidată pentru echipa noastră.

Bucharest United s-a prezentat foarte bine în acest sezon. Până etapa trecută, aceștia nu au pierdut niciun punct. Iar punctele pierdute, două la număr, au venit în urma unui egal pe teren propriu cu FC R2, scor 2-2. FC R2 este echipa care ocupă locul 3 în acest moment.

Adversarii noștri de sâmbătă au marcat în primele 14 etape ale acestui sezon 91 de goluri, primind doar 6. Au strâns 40 de puncte, cu 2 mai puține ca Steaua, și i-au entuziasmat pe cei care i-au privit în această toamnă. Chiar și așa, Bucharest United nu e o echipă de speriat. Bucharest United este în schimb un club profesionist.

Acest club a fost înființat în 2017. Este de fapt o școală de fotbal care încearcă să ajute tinerii iubitori de fotbal să își dezvolte calitățile. Conform site-ului propriu, viziunea clubului e de a oferi fiecărui copil ocazia „sa isi urmareasca pasiunea pentru fotbal si sa calce pe urmele jucatorilor pe care ii admira”. Mai mult, se pare că în acest sezon își doresc și rezultate.

Șanse ca aceste rezultate să apară există. Steaua este favorită la promovare, dar un adversar nu trebuie niciodată subestimat. Mai ales un adversar ca Bucharest United, care se consideră o companie de fotbal globală („Global Innovative Football Company”), fiind condusă de un afacerist australian, Geoffrey Schuhkraft.

Transferuri de la Steaua

Seriozitatea viitorului adversar al Stelei se vede din transferurile pe care le-a făcut în acest sezon. Bucharest United a adus nu mai puțin de trei foști fotbaliști steliști. E vorba de Ștefan Pădureț, Alexandru Aldea și Alexandru Mărgărit. Lor li s-a alăturat și Kana Roussel, fostul atacant al celor de la Carmen București. Chiar dacă ceilalți fotbaliști sunt mai puțin cunoscuți, e clar că există calitate în lotul acestei echipe, din moment ce a reușit să se păstreze foarte aproape de Steaua în goana după promovare.

Indiscutabil, însă, Steaua este echipa mai bună. Fotbaliștii steliști sunt în acest moment la un alt nivel față de restul ligii 4. Au și demonstrat acest lucru, luptând de la egal la egal cu o echipă de liga 2 și chiar învingând echipe de liga 3. Rămâne însă acest aspect în ceea ce îi privește pe cei de la Bucharest United: sunt un club profesionist. Jucătorii lor se antrenează la fel ca ai noștri, au obiective la fel ca ai noștri, sunt motivați la fel ca ai noștri.

Ce trebuie să facă Steaua

Diferența din teren, în acest weekend, va fi făcută de valoare, dar și de seriozitate și de dorința cu care jucătorii vor intra pe teren. Steaua trebuie să pună presiune încă din primul minut, să atace și să preseze. Trebuie să nu le dea celor de la Bucharest United posibilitatea de a ataca.

În acest sezon, aceștia s-au obișnuit să înscrie, s-au obișnuit să domine. Dacă Steaua îi va lua tare și dacă băieții lui Miu și Oprița vor reuși să își înghesuie adversarii în propria jumătate, cele trei puncte vor veni în Ghencea. Asta deoarece Bucharest United nu e o echipă obișnuită să se apere. Dacă vor fi scoși din zona de confort, vor intra în panică și vor face greșeli.

Stelștii trebuie însă să fie foarte atenți. Bucharest United se va mulțumi și cu egalul. Așadar, fiecare ocazie trebuie fructificată. Iar dacă atacanții noștri vor putea să facă din nou scor, să nu ezite.

În lupta pentru promovare, Steaua trebuie să le arate tuturor că este clubul alfa. 

Echipa probabilă: 22. Horia Iancu – 20. Marian Neagu, 89. Ovidiu Morariu, 5. Sergiu Bactăr, 13. Adrian Ilie – 30. Liviu Băjenaru, 10. Rareș Enceanu, 15. Valentin Bărbulescu, 8. Andrei Neagoe – 11. Andrei Antohi, 7. Florin Răsdan.

Forza Steaua!