Steaua București - Progresul Spartac

Avancronică: Steaua București – Progresul Spartac

După eșecul umilitor cu Popești Leordeni, Steaua încearcă să revină la forma cu care i-a încântat pe fani în sezonul precedent. Nu va fi însă ușor. Asta deoarece Oprița & Co. vor întâlni în Etapa 3 cel mai periculos adversar din campionat, Progresul Spartac.

Echipă probabilă Steaua București: Ștefan Mușant – Antonio Vlad, Wallace, Dean Beța, Adrian Ilie – Liviu Băjenaru, Valentin Bărbulescu – Florin Răsdan, Rareș Enceanu, Alexandru Zaharia – Andrei Antohi

Steaua Liberă

Adversarul de mâine poartă numele unei echipe cunoscute în România, însă nu are nicio legătură cu ea. Progresul Spartac nu este Progresul București și nici nu pretinde că ar fi. Este o echipă înființată în 2014, o echipă cu ambiții, o echipă care în ultimii ani s-a descurcat foarte bine la nivelul Ligii 3.

În ultimele trei sezoane, Progresul Spartac a fost mereu pe podiumul Ligii 3. A terminat pe locul 2 în sezonul 2017-2018, pe 3 în 2018-2019 și pe 1 în 2019-2020. Clubul care își joacă meciurile de acasă pe fostul stadion Prefabricate ar fi putut promova în Liga 2 în această vară. Nu a reușit însă să treacă la baraj de CSM Slatina.

Din fericire pentru Steaua, în această vară, Progresul Spartac a pierdut un număr important de jucători importanți. Au rămas în schimb jucători tineri, cu poftă de joc. În primele două etape, aceștia au reușit să câștige meciurile cu FC Dinamo 1948 SA 2 și Voluntari, ocupând în acest moment poziția de lider în campionat. În lotul Progresului Spartac se regăsesc și câțiva foști steliști. Suporterii îi vor recunoaște cu siguranță pe Andrei Voican, Andrei Grigore, Eduard Radu, Mihai Lolescu, Giovanni Petcu și Răzvan Milea.

Steaua București este favorită pentru meciul cu Progresul Spartac. Chiar și-așa, câteva griji există. Echipa noastră nu trece printr-o perioadă foarte bună, jocul fiind extrem de dezamăgitor. Înfrângerea cu cu Popești-Leordeni a reprezentat primul eșec al sezonului, dar nu prima dezamăgire. Jocul Stelei a scârțâit atât cu FC Fcsb 2, cât și cu Balotești (în ambele partide). Toți ochii sunt acum ațintiți asupra lui Daniel Oprița, pe umeri căruia se află o presiune imensă. Însă asta este Steaua. Că ești Oprița sau Mourinho, la Steaua vei avea mereu parte de presiune și de mari așteptări.

Să sperăm că antrenorul va reuși să redreseze echipa și că, în meciul cu Progresul Spartac, vom avea parte din nou de un joc frumos, ofensiv, eficient.

Partida Steaua București – Progresul Spartac va avea loc sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 17:00, pe terenul 5 din complexul sportiv Steaua. Meciul se va juca fără spectatori. Va fi transmis LIVE de Steaua TV.

Forza Steaua!

Steaua Liberă

 

Mai jos, puteți urmări emisiunea în care am discutat despre problemele echipei noastre înainte de meciul Steaua București – Progresul Spartac.