mostiștea ulmu - Steaua bucurești

Avancronică: Mostiștea Ulmu – Steaua București

Am intrat în ultima sută de metri a sezonului. Steaua București ca câștigat Liga 3 dar încă nu a promovat în Liga 2. În fața sa mai există un singur obstacol: barajul. Primul adversar de la baraj este Mostiștea Ulmu.

Echipa probabilă: Ștefan Mușat – George Călințaru, Dean Beța, Wallace, Adrian Ilie – Mădălin Mihaescu, Valentin Bărbulescu – Florin Răsdan, Bogdan Chipirliu, Alexandru Zaharia – Philippe Nsiah 

Tot sezonul, Steaua București s-a pregătit pentru aceste 4 meciuri. Toate meciurile jucate până acum nu mai contează. Pentru FRF, nici nu au contat. Ce contează pentru Burleanu și ai lui este un nou tip de baraj, pe care ei l-au inventat special pentru Steaua.

Sau mai bine zis l-au inventat special ca să încurce Steaua. Sezonul 2020-2021 a fost unul cât se poate de ciudat încă de la început. Inexplicabil, FRF s-a trezit că vrea să facă 10 serii în Liga 3, pentru 100 de echipe. Covidul a fost explicația. Burleanu & Co. au considerat că, dacă se joacă mai puține meciuri, șansele de infectare vor fi mai scăzute.

Este evident o explicație tâmpită. Deja, cei mai mulți fotbaliști au avut acest virus, au dezvoltat imunitate și acum pot juca fără frica de a se infecta din nou. Mai mult, vorbim totuși despre sportivi, oameni tineri, cu un sistem imunitar poate mai bun decât cel al omului obișnuit.

N-a contat pentru FRF. 10 serii, 100 de echipe, niciuna nu retrogradează, doar 5 promovează. nu are sens deloc, dar ce poți să îi faci unei federații care taie și spânzură după cum vrea?!

Mostiștea Ulmu – Steaua București, un meci pe placul televiziunilor

Mostiștea Ulmu este o echipă destul de cunoscută pentru iubitorii fotbalului românesc. O echipă cu ambiție, înființată în 2016, care s-a descurcat bine până acum și care chiar a fost lăudată de FRF că e printre puținele echipe care nu sunt finanțate din bani publici.

Pentru Steaua București, echipa călărășeană nu reprezintă neapărat o necunoscută. Oprița și ai lui au întâlnit deja Mostiștea Ulmu de 2 ori. Prima dată în Cupa României, în 2019, când Steaua s-a impus cu 2-1, iar a doua oară anul trecut, în septembrie, când băieții lui Oprița au învins din nou, cu 5-1. Acest ultim meci a fost un amical.

Așadar, nu putem spune că există motive pentru ca Steaua să se teamă de Mostiștea Ulmu. Totuși, băieții noștri trebuie să fie atenți. Televiziunile s-au înghesuit să îl transmită. Meciul Mostiştea Ulmu – Steaua Bucureşti va avea loc sâmbătă, 8 mai, de la ora 11:30, în direct pe Digisport 1, Telekomsport şi Looksport. Meciul se joacă fără spectatori.

Forza Steaua!