cs afumați steaua bucurești promovare liga 2

Avancronică: CS Afumați – Steaua București

Un meci. Un ultim meci. Tot sezonul se reduce la un ultim, singur meci. Duminică, 30 mai, de la ora 17:30, Steaua București va juca ultimul meci al sezonului, împotriva celor de la CS Afumați. Orice rezultat în afară de o înfrângere la cel puțin 3 goluri diferență va duce echipa noastră în Liga 2. Meciul va fi transmis la TV, pe Digi, Telekom și Look.

Echipa probabilă: Raul Bălbărău – George Călințaru, Walace, Dean Beța, Adrian Ilie – Valentin Bărbulescu, Mădălin Mihăescu – Alexandru Zaharia, Dragoș Huiban, Emilian Pacionel – Bogdan Chipirliu

Antrenor: Daniel Oprița

Steaua București a devenit favorită la promovarea în Liga 2 după ce, în tur, a învins CS Afumați cu scorul de 2-0. Dat fiind acest rezultat, ca să poată promova, afumățenii trebuie să marcheze cel puțin 3 goluri și să nu primească niciunul. În cazul în care va înscrie, Steaua își va face viața foarte ușoară. În acest caz, pentru a promova, CS Afumați ar trebui să învingă cu scorul de 4-1. Nu e imposibil, dar e puțin probabil să se întâmple așa. În partida tur, cei de la CS Afumați s-au străduit, dar nu au reușit să îi facă față echipei roș-albastre.

Daniel Oprița are la dispoziție întregul lot. În tur, Bogdan Chipirliu a părăsit terenul mai repede. Cel mai probabil, însă, el va juca în partida de duminică. Cu un lot complet, Steaua București nu va avea nicio problemă.

Scandalul nu lipsește când e vorba de Steaua, din păcate

Problemele sunt de altfel altundeva. Nu la fotbal, nu în teren, ci în afara terenului. Acolo unde jandarmeria a decis singură că are voie să dicteze când, cum și unde se pot bucura suporterii. Pentru steliști, va fi dificil să facă deplasarea la Afumați. Ieri, Jandarmeria Ilfov a dat un comunicat de tip amenințare, în care a anunțat că va fi prezentă la eveniment și că se va asigura că la meci intră doar categoriile acceptate de cetățeni. Este o atitudine ciudată, dat fiind faptul că, între Steaua și Afumați nu există niciun fel de rivalitate. Mai mult, Steaua fiind deja aproape promovată, suporterii steliști care s-ar duce la eveniment, s-ar duce pentru a sărbători, nu pentru a face scandal. Cine a chemat jandarmeria pentru a se ocupa de acest meci? De ce a dat jandarmeria acest comunicat? Sunt întrebări la care cel mai probabil nu vom primi răspuns. Tot ce putem spera e ca jandarmii să nu comită abuzuri și să nu le facă rău cetățenilor care vor avea curaj să meargă la stadion pentru a vedea meciul.

Un meci simplu, care ar trebui urmat de bucurie și sărbătoare, a fost așadar transformat în operațiune militară. Tipic pentru țara noastră, unde cetățeanul nu are voie să fie fericit. Nu are voie să se bucure de nimic. Are voie doar să le facă pe plac celor de la putere. Și dacă ei nu vor ca Steaua București să promoveze în Liga 2, cetățeanul stelist nu are voie să se bucure în cazul în care acest lucru se întâmplă.

Din fericire, steliștii țin cu Steaua București fix pentru că acest club s-a obișnuit, de-a lungul istoriei sale, să le dea peste nas celor care îi vor răul. Așa că, cu jandarmerie sau fără, la meci sau acasă, suporterii steliști tot se vor bucura când echipa lor va promova. Și Steaua va promova. În acest moment, nimeni și nimic nu îi mai poate opri pe Oprița și pe băieții lui.

Duminică, așteptăm o nouă victorie și SĂRBĂTOAREA! Steaua București va promova!

Forza Steaua!