dinamo bucurești

Dar Dinamo București are voie să promoveze în Liga 1?

Vorbim despre Dinamo București, clubul Dinamo București, Clubul Sportiv Dinamo București, adevăratul Dinamo București, nu despre echipa FC Dinamo 1948, echipă care la fel de bine ar putea fi numită FC DDB. Poate clubul Dinamo București să promoveze în Liga 1? Nimeni nu vorbește despre asta, deși ar trebui.

Nu e neapărat o surpriză. Nici despre Steaua București nu se vorbește foarte mult. Presa scrie despre meciurile pe care Steaua le joacă în Liga 2 și apoi mai face articole în care atacă clubul nostru, pentru a se pune bine cu fostul pușcăriaș care deține o echipă în Berceni. În rest, însă, nu prea vorbește despre Steaua.

E așadar normal să nu știm nimic nici despre marea rivală a Stelei, Dinamo București. Dar ar trebui să știm. Pentru că Dinamo București ocupă în acest moment primul loc în campionatul Ligii 4 și este favorită la promovarea în Liga 3. La anul, dacă toate merg bine pentru câini, vor fi afiliați la FRF cu echipa de seniori.

Și, de aici, rezultă evident întrebarea pe care toți o pun când vine vorba de Steaua: Va putea Dinamo București să promoveze în Liga 1? 

Steaua Liberă prezice: Dinamo București va putea promova în Liga 1 fără nicio schimbare a formei de organizare

Pe ce ne bazăm când spunem acest lucru? Simplu. Pe faptul că FC DDB va retrograda în acest sezon. FRF i-a salvat deja o dată. Dacă o face și a doua oară, e prea de tot. Nu că stoichiții și burlenii de la federație nu ar fi în stare să o facă din nou. Până la urmă, nimeni nu muncește mai mult ca ei ca să nu lase fotbalul românesc să se ridice.

Însă, în ceea ce privește FC DDB, chiar nimănui nu-i pasă dacă retrogradează sau nu. Ar fi o bătaie mult prea mare de cap pentru burleni și stoichiți. Și pentru ce? Pentru a face din nou același lucru în sezonul următor? Și la fel în cel care va veni după? Nu, nu are rost.

Așa că soarta celor de la FC DDB este pecetluită. Vor retrograda anul acesta și, cel mai probabil, vor dispărea. Se știe deja că FC DDB nu își deține marca, că o are cu împrumut de la Badea și că nu o va putea folosi în Liga 2. Și, la fel ca în cazul FC Fcsbului, niciun suporter ddbist nu va merge în Liga 2 pentru această echipă.

Așadar, dacă va retrograda, FC DDB va muri. Iar dacă Dinamo București va promova în Liga 3, puteți să fiți siguri că nimeni nu va încerca să îi țină acolo, cum s-a procedat în cazul Stelei.

Noi chiar vă facem o nouă prezicere și vă spunem că tot fotbalul românesc se va da peste cap pentru ca Dinamo București să ajungă cât mai repede în Liga 1. Cum a făcut cu FC R, echipa care pretinde că e Rapid București, deși nu e.

În cazul câinilor, nu se va pune problema dacă vor putea promova sau nu, dacă vor avea voie să se afilieze la LPF sau nu, dacă, dacă, dacă. La el doar se va face. Cum s-a făcut la FC R.

Pentru că, prieteni, Dinamo București nu supără pe nimeni. Nici măcar echipa care pretinde că e Dinamo nu e supărată de faptul că rivalii noștri tradiționali și-au înscris echipa de fotbal în Liga 4. Nu-i atacă, nu vorbesc urât despre ei, nu-i ironizează și nici nu le poruncesc sclavilor din presă să facă articole mincinoase despre ei. Între Dinamo București și restul fotbalului românesc e pace și prietenie, pentru că Dinamo București nu caută să oprească furtul de identitate pe care echipa lui Becali îl comite zilnic.

Fiți pregătiți așadar. Dinamo se va întoarce în prima ligă, în foarte scurt timp.

P.S. Nu e amuzant că nimeni nu a întrebat de ce Clubul Sportiv Dinamo (căruia nimeni nu îi spune CS) nu și-a înscris echipa de fotbal în liga 5, ci a băgat-o direct în Liga 4? Vă amintiți ce scandal au făcut când Steaua a procedat la fel? Vremuri bune!