cupa româniei

Cupa României: Flacăra Moreni – Steaua București, 2-2 (3-5 d.p.)

Cupa României s-a transformat într-o bătaie de joc pentru Steaua, în ultimii ani. Îmbrățișând o mentalitate memistă, de fcsbiști, steliștii și-au băgat picioarele în acest trofeu pe care, culmea!, chiar Steaua l-a câștigat de cele mai multe ori. Bătaie de joc a fost și cu Flacăra Moreni, meci în care Steaua București nu a jucat nimic.

Steaua București: H. Iancu (cpt.) – D. Oroian, Gugu, Al. Sabău, Al. Sima – Em. Pacionel, Enceanu, Bărbulescu, Dr. Gheorghe – A. Trică, Chipirliu

Rezerve: Dincă – Chunchukov, Măd. Mihăescu, Ad. Ilie, Calestru, Șt. Pacionel, St. Drăghici, Ad. Popa, Bodișteanu

Antrenor: Daniel Oprița

Putea să fie un meci ușor. Trebuia să fie un meci ușor. Flacăra Moreni e o echipă despre care nu trebuie să cauți informații pe Google ca să îți dai seama că nu e de nivelul Stelei. Chiar și-așa, Steaua nu a vrut să joace.

A deschis scorul rapid, în minutul 28, prin Enceanu, după care s-a relaxat. Și relaxarea s-a văzut din plin pe final de repriză, când Flacăra Moreni ar fi putut egala. Chiar a marcat, dar arbitrul i-a anulat golul eronat, preferând inexplicabil să acorde fault și lovitură liberă pentru Flacăra, în loc să valideze golul.

În repriza secundă a continuat jocul slab al Stelei. În loc să mai marcheze și să rezolve meciul cât mai repede, steliștii au ales să țină de rezultat. Chiar le-au permis celor de la Flacăra să atace iar aceștia nu au refuzat invitația.

Pe final de repriză, în minutele 79 și 81, Flacăra Moreni chiar a reușit să întoarcă scorul. Întâi, au marcat dintr-o lovitură liberă la care steliștii nu au fost atenți, mingea trecând de toată lumea și intrând în poarta lui Iancu. Apoi, în minutul 81, superficialitatea apărătorilor steliști și-a spus din nou cuvântul. Niculăescu a primit o minge degajată de un coechipier, l-a pierdut pe Sabău pe drum, a intrat în careu și a trimis pe lângă Iancu. 2-1 pentru Flacăra Moreni. Incredibil? Nu. Chiar foarte logic.

Nemeritat, Steaua a reușit să egaleze în minutul 93 și 30 de secunde. Bodișteanu a centrat de pe stânga, Drăghici a atacat colțul lung, a lovit mingea cu capul și a înscris pentru un 2-2 la fel de rușinos ca o înfrângere. Și meciul a intrat în reprizele de prelungiri.

Atanas Trică – mai puțin înger, mai mult demon în prelungiri

Prima repriză a prelungirilor a fost dominată de ratările lui Atanas Trică. Steaua a jucat ceva fotbal în această fază a partidei. Dar nu e clar dacă a făcut-o pentru că jucătorii și-au dat seama cât de mult s-au făcut de rușine sau pentru că Flacăra Moreni a avut un om eliminat în minutul 89.

În cele din urmă, s-a ajuns la lovituri de departajare. Steaua a marcat de 5 ori. Flacăra Moreni doar de 3 ori. Astfel, băieții lui Oprița au reușit să treacă mai departe în următoarea fază a Cupei României. Însă, rușinea rămâne!