steaua chindia

Cupa României: Steaua – Chindia, 1-2 (1-0)

După meciul slab făcut cu Flacăra Moreni, Steaua a continuat în Cupa României în aceeași notă. De data asta a întâlnit Chindia, echipă de Liga 1, care ar putea la fel de ușor să fie de Liga 3. Însă, spre norocul ei, Chindia a dat peste singura echipă care are ca obiectiv ieșirea cât mai rușinoasă din Cupă, Steaua București.

Steaua București: H. Iancu (cpt.) – D. Oroian, Beța, Al. Sabău, Ad. Ilie – Balgiu, Val. bărbulescu – St. Drăghici, Șt. Pacionel, Ad. Popa – Chipirliu

Rezerve: Blaga – Gugu, Mihăescu, Al. Sima, Em. Pacionel, Enceanu, Dr. Gheorghe, Bodișteanu, Bustea

Antrenor: Daniel Oprița

Chindia Târgoviște: Căbuz – Căpușă, Celea, Boldor, D. Dumitrașcu – Andr. Șerban, Passaglia, Popadiuc, Akhmatov, Cr. Neguț (cpt.) – D. Popa

Rezerve: D. Moldovan – Ad. Ioniță, Jipa, C. Dinu, Atanase, Grubac, Cherchez, Mihaiu, C-tin. Dima

Antrenor: Anton Petrea

Arbitru din Târgoviște la meciul Stelei cu Chindia Târgoviște

Meciul a început cu un moment controversat în ceea ce privește echipa de arbitri. Unul dintre tușieri, de fapt o tușieră, Petruța Iugulescu, este chiar din Târgoviște. Este greu de înțeles cum a fost delegată ea fix la acest meci, dar nu mai trebuie să ne mire nimic în ceea ce privește FRF, în acest moment.

Steaua București are echipă de Liga 1

Dacă FRF nu ar fi fost o organizație atât de coruptă, dacă ar fi fost preocupată cu adevărat de fotbal, Steaua București ar fi jucat barajul de promovare în Liga 1, baraj la care ar fi întâlnit chiar Chindia Târgoviște. Barajul nu a avut însă loc, deoarece FRF nu a vrut să deranjeze echipele cu nume formate doar din consoane.

Totuși, cele două echipe s-au întâlnit în cele din urmă, în play off-ul Cupei României. Și Steaua București a reușit în sfârșit să arate că merită să joace în Liga 1.

Prima repriză a fost una echilibată. Chindia a început mai bine, însă Steaua a liniștit jocul și, încetul cu încetul, a reușit să treacă la conducere. Încurajată din nou de un număr mare de suporteri pătimași, deși a jucat în deplasare, la Mioveni, Steaua a deschis scorul.

În minutul 25, Adi Popa a pornit o cursă pe partea stângă, a intrat în careul Chindiei și a tras pe lângă portar. 1-0 pentru Steaua!

Meci echilibrat în repriza secundă

La fel ca în prima repriză, Chindia a început în forță și a doua repriză. Și, de data asta, atacurile sale au dat roade. În minutul 49, Șerban a centrat de pe dreapta, Daniel Popa a sărit la cap cu Oroian, a reușit să lovească mingea și a trimis-o la colțul lung, fără șanse pentru Iancu. Steaua – Chindia, 1-1.

A urmat un joc mai prudent, cele două echipe preferând să aștepte greșeala adversarului. Chipirliu putea marca în minutul 68, când, la fel ca Adi Popa în prima repriză, a pornit o cursă pe partea stângă. Cu adversarul în spatele său, Chipirliu a intrat în careu și a tras la colțul scurt. Din păcate, portarul Chindiei a prins.

Pe final de repriză, Steaua a gafat din nou, în stilul său caracteristic. Bărbulescu a scăpat un adversar la mijloc iar jucătorul Chindiei a dus mingea până în careul stelist. Acolo, apărarea stelistă a fost din nou aeriană. Daniel Popa a profitat de acest lucru, i-a pasat lui Cerchez, proaspăt intrat, iar atacantul Chindiei a marcat pentru 2-1.

Acesta este și scorul cu care s-a terminat partida. Steaua a pierdut rușinos, cu o echipă de 3 lei, pe care a lăsat-o să joace cum a vrut. Vedem în fiecare an aceeași poveste. Steaua nu vrea să treacă de primele tururi din Cupa României. De ce? Să răspundă alții la întrebarea asta.