steaua poli 3 1

Steaua București – Poli Timișoara, 3-1 (0-1)

Deși ar fi trebuit să fie un meci ușor, jucat în compania penultimei echipe din campionat, Steaua București a reușit cumva să își facă grea partida cu Poli Timișoara. Din fericire, Steaua a câștigat partida.

Steaua București: Dav. Dincă – Ad. Ilie, Beța, Gugu, Bustea – Ad. Popa, Bărbulescu (cpt.), Balgiu, Em. Pacionel – A. Trică, Chipirliu

Rezerve: H. Iancu – Al. Sima, Mihăescu, Chunchukov, Șt. Pacionel, Enceanu, D. Oroian, Dr. Gheorghe, Al. Sabău

Antrenor: Daniel Oprița

Poli Timișoara: R. Murariu – D. Radu (cpt.), Bocșan, Tsvetkov, Taub – Sil Pană, Zaluschi – Pureca, Bîrnoi, Ct. Oanea – Mudrazija

Rezerve: Isvoranu – C. Jurj, Mada, Bakoș, Țurcaș, P. Popescu, Rz. Milea, Boariu, Plantak

Antrenor: Octavian Benga

O primă repriză horror

Steaua nu a jucat nimic în prima repriză. În ciuda valorii scăzute a adversarului dar și a faptului că Steaua are nevoie de puncte și victorii, jucătorii lui Oprița au părut că sunt în vacanță. Nu a fost așadar o foarte mare surpriză când Poli Timișoara a deschis scorul în minutul 30, profitând de apărarea visătoare a Stelei. Steaua – Poli, 0-1.

Steaua ar fi putut egala la faza imediat următoare, când Adi Popa a obținut un penalty, dar Chipirliu a fost la fel de visător ca apărătorii steliști și a trimis peste. Era minutul 33, deci Steaua mai avea destul timp până la pauză ca să egaleze. Acest lucru nu s-a întâmplat însă.

Pe margine, Oprița era ca un leu în cușcă. Abia a așteptat finalul primelor 45 de minute, ca să poată face schimbări. Și a schimbat!

La startul reprizei secunde, Oprița a trimis în teren 4 jucători noi: Chunchukov, Enceanu, Dragoș Gheorghe și Oroian. Aceștia i-au înlocuit pe Trică, Balgiu, Pacionel și Bustea. Jocul Stelei s-a schimbat imediat.

Steaua a câștigat a doua repriză a meciului cu Poli Timișoara

De fapt, în a doua repriză a existat doar o echipă pe teren: Steaua. O urmare, cel mai probabil, a scandalului pe care Oprița l-a făcut la pauză. Și, dacă și-a certat jucătorii, antrenorul Stelei a fost cu siguranță îndreptățit să o facă.

Prima repriză a însemnat superficialitate, aroganță, chiar nesimțire din partea jucătorilor steliști. Pacionel doar s-a plimbat pe teren, Trică a dat doar pase înapoi, Balgiu, un rupător excelent anul trecut, a fost delicat cu adversarii, în timp ce apărătorii și atacanții au fost cu mințile altundeva.

Apoi a început repriza a doua. Steaua a egalat destul de rapid, în minutul 52, când Adi Ilie a centrat de pe stânga iar Chipirliu a făcut ce știe el să facă cel mai bine, a depășit apărătorul de lângă el, a pus latul și a marcat.

Același Chipirliu a făcut 2-1 în minutul 67. Faza golului a pornit de la o lovitură liberă bătută de atacantul Stelist. Mingea a lovit bara, a ajuns la Adi Popa, acesta a centrat la Chunchukov, care a reușit doar să o devieze. A deviat-o însă la Chipirliu. Atacantul stelist a preluat, a driblat și a tras la colțul lung, reușind al doilea gol.

Pe final de meci, Steaua a marcat și golul 3. Chipirliu a pasat de pe dreapta pentru Chunchukov, atacantul bulgar a trimis la colțul lung și a marcat. Steaua – Poli, 3-1.

Acesta a fost și scorul final al partidei Steaua București – Poli Timișoara. O primă repriză oribilă, urmată de una excelentă. Meciul nu e însă unul care să ne bucure. Poli Timișoara nu e un adversar care să îți pună probleme o repriză întreagă. Dacă e, atunci problema e la tine, nu la el.

Însă totul e bine când se termină cu bine. Steaua a trecut de Poli și se pregătește acum pentru un nou meci cu un adversar slab. Pe 12 octombrie va juca cu Unirea Constanța aka FC Fcsb 3.