steaua unirea constanța 5-0

Steaua București – Unirea Constanța, 5-0 (2-0)

Unirea Constanța, cunoscută printre suporteri și ca FC Fcsb 3 sau FCSB A Clinceni, a fost victimă sigură în partida cu Steaua București. Chiar dacă nu au jucat meciul în Ghencea, steliștii au dominat întreg meciul, câștigându-l ușor, la o diferență mare de goluri.

Steaua București: Dincă – St. Drăghici, Beța, Al. Sabău, Al. Sima – Ad. Popa (cpt.)(Dr. Gheorghe 60′), Mihăescu (Bărbulescu 69′), Enceanu (Bustea 69′), Șt. Pacionel – Chunchukov (Ius. Răducan 76′), Chipirliu (Bodișteanu 69′)

Rezerve: H. Iancu – Ad. Ilie, Gugu, D. Oroian

Antrenor: Daniel Oprița (suspendat)

Unirea Constanța: Rz. Udrea (cpt.) – R. Gab. Zamfir, Cană, Șuteu, Arnold, Malama – Ciuciulete, L. Mitrică (Ad. Niță 46′), Pandele – Chirițoiu, Laur. Ardelean

Rezerve: M. Popescu – Al. Neacșu, Cireșoiu, Timiș, Tălmaciu, Lăcătuș, Longher, Coza

Antrenor: Dacian Nastai

Steaua a primit vești proaste înainte de startul partidei de la Mioveni, cu Unirea Constanța. Antrenorul său, Daniel Oprița, a fost suspendat o etapă de FRF, pentru o declarație inofensivă dată la finalul meciului cu Dinamo DDB.

Însă poate că lipsa lui Oprița de pe bancă i-a ambiționat pe elevii săi. Aceștia au profitat de valoarea scăzută a adversarului și s-au instalat rapid la conducerea jocului. Au jucat bine în prima repriză și excelent în a doua.

O căruță de goluri în Steaua – Unirea Constanța

Steaua a reușit să deschidă scorul rapid, în minutul 18. Sima a centrat de pe stânga, portarul Unirii a scăpat mingea în față, acesta a ajuns la bulgarul Chunchukov iar acesta a marcat ușor, din 3 metri. Un gol nu foarte spectaculos, dar unul care a stabilit rapid direcția în care avea să se îndrepte partida.

Al doilea gol al meciului a fost înscris tot de Steaua. În minutul 32, Enceanu i-a pasat pe culoar lui Popa, acesta a înaintat, a trecut de portar și a înscris în poarta goală. Steaua – Unirea Constanța, 2-0. Acesta a fost și scorul la pauză.

Steaua a pornit repriza secundă în atac. Imediat, presiunea steliștilor a dat roade. Alexandru Arnold l-a faultat din postură de ultim apărător pe Chunchukov și a fost eliminat. Era minutul 47.

Două minute mai târziu, a ieșit la rampă Chipirliu. O nouă pasă pe culoar de la Enceanu, Chipirliu a preluat, a scăpat în partea stângă și a tras la colțul lung, pe jos, fără șansă pentru portar. Steaua – Unirea Constanța, 3-0.

Golul de 4-0 a fost marcat tot de Chipirliu, care, cu această reușită, a trecut pe primul loc în clasamentul golgheterilor ligii 2. În minutul 52, Popa a intrat pe dreapta, a ridicat mingea în careu, de unde Chipirliu le-a luat fața fundașilor uniriști și a marcat cu capul, din 6 metri.

Până la finalul meciului, Steaua a mai marcat un gol, prin tânărul Bodișteanu, în minutul 90+2. Acesta a marcat tot din pasa lui Enceanu. Steaua – Unirea Constanța s-a terminat cu scorul de 5-0.

Cu această victorie, din restanța cu Unirea Constanța, Steaua București a trecut pe primul loc în campionat. Are 20 de puncte, cu 2 mai mult ca echipele de pe locurile 2 și 3, Unirea Dej și Oțelul Galați.