steaua fc buzău

Avancronică de play-off: Steaua – FC Buzău | Ultimul meci

Steaua București – FC Buzău este ultimul meci oficial din acest sezon, dar poate fi și ultimul meci pe care echipa noastră îl mai joacă în Liga 2. Dacă conducerea clubului va fi de acord să meargă la TAS și să conteste articolul 14.02 din regulamentul de licențiere, clubul nostru va putea promova în Liga 1.

Play-off-ul Ligii 2 a fost unul dezastruos pentru Steaua. Deși echipa noastră a dominat sezonul regulat, s-a făcut de rușine în play-off, unde, dacă toate echipele ar fi plecat de la același număr de puncte, ar fi ocupat acum locul 5 din 6.

Punctele strânse de Steaua în sezonul regulat dar și meciurile slabe făcute de adversare i-au asigurat echipei noastre poziția a doua în clasament, poziție care nu mai poate fi pierdută în acest moment, indiferent de rezultatul meciului cu FC Buzău. Locul 2 este ultimul loc care duce direct în Liga 1.

Dar va face Steaua ce trebuie pentru a și ajunge în Liga 1? Federația tace, presa tace, conducerea Stelei tace. Toți tac și evită să vorbească despre acest subiect. În toată această tăcere, cel mai tare se aud zvonurile. Și toate zvonurile sunt cu vești proaste pentru Steaua.

Ce zvonuri se aud despre promovarea Stelei

Dinspre MApN se aude că Eduard Bachide nu dorește ca Steaua să ia vreo măsură împotriva Federației Române de Fotbal, așadar nici mers la TAS, dar nici încercarea măcar de a negocia cu FRF obținerea unei licențe temporare până la modificarea legii sportului. Dinspre club se aude că nimeni din conducere nici nu vrea să audă e obținerea vreunei licențe de Liga 1, pe motiv că promovarea Stelei în prima ligă ar însemna mult mai multă muncă pentru ei, plus responsabilități pe care niciun angajat la stat nu și le dorește.

Penultimul zvon vine dintre suporterii steliști și spune că o anumită grupare de suporteri ar susține rămânerea Stelei în Liga 2, pentru a-i pune eșecul în cap lui Talpan, pentru a scăpa de el și pentru a realiza o asociere cu clubul, asociere care ar rezolva ”bătăile de cap” ale celor din conducere și din MApN.

Și mai este un ultim zvon, care vine dinspre Pipera, și spune că Becali și ai lui ar face mari presiuni în aceste zile peste tot, pentru a obține nu doar rămânerea Stelei în Liga 2, ci chiar închiderea echipei de fotbal, lucru care ar rezolva multe din problemele clubului din Berceni.

Cine are de câștigat dacă nu promovează Steaua

În lipsa unor acțiuni concrete din partea clubului, aceste zvonuri prind tot mai multă putere. La Steaua, în acest moment, cel mai important este conflictul Talpan – Oprița. Nu rezolvarea sa, nu. Nimeni nu a încercat acest lucru până acum. Nimeni nu a încercat să îi liniștească și să îi împace pe cei doi. Ba chiar se caută transformarea acestui conflict într-o armă împotriva celor doi. Pentru cei care nu vor ca Steaua București să aibă o echipă de fotbal de seniori, a scăpa atât de Talpan, cât și de Oprița reprezintă o victorie decisivă.

Cu Talpan out, s-ar rezolva problemele lui Becali, ale celor din MApN și ale Federației. Cu Oprița out, s-ar rezolva problemele celor din club, care nu doresc ca Steaua să facă fotbal sau care vor ca Steaua să se ocupe doar de fotbal la nivel de juniori.

Oricum ar fi, e o veste proastă pentru Steaua. O veste proastă venită într-un moment în care Steaua ar trebui să sărbătorească. Are în buzunar biletul pentru Liga 1. Mai trebuie doar să urce în tren.

Steaua – FC Buzău, ultimul meci al sezonului 2022-2023

Meciul cu FC Buzău e fără miză pentru Steaua. Este în schimb cu miză pentru FC Buzău, mai ales dacă conducerea clubului nu dorește ca Steaua să promoveze. Nu e exclus așadar ca meciul de mâine să se termine cu o înfrângere.

Nu că ar mai conta acest lucru. E ultimul meci oficial al Stelei din acest sezon. Ar fi păcat însă ca echipa noastră să se întoarcă la anul în aceeași ligă, mai ales că și-a câștigat pe teren meritul sportiv de a fi în prima ligă.

Meciul Steaua – FC Buzău va avea loc duminică, 21 mai, de la ora 13:00. Partida va fi transmisă pe Steaua TV.