talpan euipo becali steaua marca

Oile încep 2024 cu o înfrângere la EUIPO

În vara anului trecut, fecesebiștii zâmbeau șmecherește când au anunțat că au depus la EUIPO o cerere de înregistrare a unei mărci denumite ”Fcsb Steaua”. Au urmat conferințe de presă cu declarații mincinoase, păreri de la experți necunoscuți și multe articole ”senzaționale”. Și totul a fost pentru nimic. Florin Talpan a depus o contestație, a trimis documentele necesare iar EUIPO, la începutul lui 2024, a admis această contestație, aruncând practic la gunoi încercarea oilor de a da o nouă țeapă.

”O să avem marcă Steaua înregistrată în Uniunea Europeană, dup-aia Talpan face clăbuci. Păi da nu, păi da, după aia ce o să spuneți, că judecătorul a spus că e Steaua. Ce o să mai zică?” a spus Gigi Becali în iulie 2023. Și chiar a mers mai departe. Întrebat fiind dacă echipa lui va putea juca cu numele ”Steaua” în Europa, acesta a declarat: ”Cu siguranță, păi FCSB tot Steaua este. Da, am putea folosi Steaua, așa va fi.”

Mai mult, a fost completat de avocatul său, care a declarat: ”Vom putea folosi marca în toată Europa. Scopul înregistrării acestei mărci este unul comercial, pentru realizare de profit.

La acel moment, Steaua Liberă a atras atenția că FC Fcsb încearcă să fure identitatea Stelei din nou și a arătat care sunt găurile din marele plan ovin. Am spus atunci că tot ceea ce a declarat Becali este o minciună, în primul rând deoarece România este în Europa. Și, când spunem Europa, ne referim atât la continent, cât și la UE.

Când în România, țară membră UE, există decizii judecătorești care spun că FC Fcsb nu are dreptul să folosească numele Steaua fără acordul Stelei, nimeni, din niciun alt stat UE, nu îți va permite să înregistrezi o marcă pe care nu ai dreptul să o folosești.

Și dacă, printr-o minune sau o scăpare, reușești cumva să o înregistrezi, la prima contestație o vei pierde. Fix asta s-a întâmplat și în acest caz. Florin Talpan a aflat de încercarea fecesebiștilor de a fenta legea, a depus o contestație la EUIPO și a câștigat.

euipo becali fcsb steaua talpan
Răspunsul dat de EUIPO lui Florin Talpan în data de 17 ianuarie 2024

Așteptăm acum ca ”presa” să anunțe această înfrângere și să dea măcar un comunicat prin care să își ceară scuze pentru informațiile false publicate în vara anului trecut. Ar fi putut verifica aceste informații chiar atunci când le-au publicat. Ar fi putut trimite un simplu mail la EUIPO sau să întrebe un expert în proprietate intelectuală (Talpan, spre exemplu, este expert în proprietate intelectuală). Nu au făcut-o. Au preferat să publice niște minciuni, despre care cu siguranță știau că sunt minciuni. Și au făcut-o pentru a-și înșela cititorii.

Poate Talpan va reuși să recupereze banii dați pentru Steaua, după această victorie

După ce a aflat de planurile fecesebiștilor, colonelul Talpan s-a pus pe muncă. A procedat ca întotdeauna, cu seriozitate, meticulos. Încet dar sigur, acesta a formulat dosarul pe care să îl trimită la EUIPO, pentru a contesta cererea fecesebistă. După ce a rezolvat tot ce era de rezolvat, a trimis totul către EUIPO.

Cum am spus și în momentul în care a trimis contestația către EUIPO, Florin Talpan a scos foarte mulți bani din propriul buzunar pentru a rezolva această problemă a Stelei. A plătit pentru copii ale documentelor trimise, pentru traduceri și altele.

Din păcate, nu a primit niciun fel de ajutor din partea conducerii Stelei. Așa s-a ajuns ca Talpan să dea bani din propriul buzunar pentru a-și face treaba pentru Steaua. Bani pe care e posibil să nu îi fi primit înapoi nici acum.

Dar poate îi va primi. Acum, după această nouă victorie a lui Florin Talpan în fața FC Fcsbului, după o nouă misiune finalizată cu succes, după ce și-a făcut din nou exemplar datoria pentru clubul la care muncește, apărându-l din nou de încercările unor foști pușcăriași de a-i fura imaginea, poate că va primi și Florin Talpan măcar banii care sunt oricum ai lui. Ar fi frumos să primească și recunoașterea meritelor, dar știm cu toții în ce țară trăim și cine o conduce.