lumînare amfb

Pe cine va trimite AMFB la mini-turneul de promovare în Liga 3?

Steaua a câștigat o primă luptă cu AMFB. În 2 zile, asociația lui Lumînare va fi nevoită să decidă pe cine va trimite la barajul de promovare în Liga 3. Play-off-ul nu mai poate avea loc. Acest lucru este sigur acum.

Steaua a cerut încă de acum o lună ca AMFB să o desemneze câștigătoare. Echipa noastră merită în totalitate. A câștigat toate meciurile din acest sezon, a dominat autoritar, se află pe primul loc, la 7 puncte de locul 2. Există însă un foarte mare ”dar”. Acesta se numește FC R 2, adică echipa secundă a celor de la FC R, fosta Academia Partid, echipa susținută de primăria Sectorului 1 și de primarul Dan Tudorache.

FC R 2 e motivul pentru care AMFB nu a vrut să-i dea Stelei titlul de câștigătoare a acestui sezon de Liga 4. Ca steliști, știm deja cum funcționează asociația lui Lumînare. Știm cum au dispărut documente care ar fi putut împiedica FC R-ul să promoveze acum 2 ani. Știm și cum la meciul cu Carmen, de anul trecut, a fost trimis să ne arbitreze un arbitru destul de controversat. Astfel, nu putem să nu ne întrebăm pe cine va trimite AMFB-ul la baraj.

Steaua e favorită. Sau nu?

15 iulie e data limită până când AMFB se poate decide dacă va ține un play-off sau nu. 28 iulie e data limită până la care AMFB trebuie să trimită către FRF numele câștigătoarei acestui sezon de Liga 4. Așadar, ne putem aștepta ca Lumînare & Co. să dea o știre oricând între cele două date.

Fiind pe primul loc, la 7 puncte de locul 2, Steaua este favorită. Însă AMFB i-a făcut o plângere Stelei la FRF, o plângere în care cere să fie sancționat Florin Talpan. În acest moment și după toate necazurile pe care le-am avut cu asociația lui Lumînare, nu e exclus ca aceasta să încerce să ne facă rău și să o trimită la baraj pe FC R 2.

FC R 2 a primit deja o mână serioasă de ajutor din partea AMFB chiar la începutul sezonului. Nu ar fi astfel o surpriză să primească și acum. Mai ales că primarul Tudorache a început din nou să facă propagandă la TV.

Acesta s-a prezentat din nou la Realitatea TV, acolo unde a făcut propagandă la greu pentru FC R, în sezonul în care această echipă a promovat mișelește în Liga 3. Acum, însă, Tudorache se ia de Vasile Dâncu, pe care îl acuză că vrea să ajute Turrisul (altă echipă PSD-istă) să promoveze.

„Eu sper la meciul cu Turris din ultima etapă să nu avem parte de o brigadă de arbitri ca la meciul cu Petrolul. Îi transmit lui Dâncu să se oprească, indiferent de prietenia lui cu Dragnea. Nu e nevoie să strice fotbalul. Să ia o pauză,” a declarat Tudorache la Realitatea TV

Dan Tudorache e primarul Sectorului 1 sau primarul FC R-ului?

FC R-ul s-a lăudat tot sezonul că e o echipă privată, susținută de bani privați. Acum vedem însă cât de privați sunt acei bani și cât de privată e această echipă. Dan Tudorache luptă pentru ea mai ceva ca pentru sectorul pe care îl conduce. Nu doar că luptă, dar lansează amenințări și face insinuări ciudate. Dan Tudorache vorbește ca un om care știe ceva. Mai mult, vorbește ca un om care face și el acel ceva.

FC R nu a jucat nimic în acest sezon, dar tot vrea să promoveze. A intrat în play-off de pe ultimul loc, 6, iar acum strigă peste tot că e furată. La fel stau lucrurile și cu FC R 2. La sfârșitul lui mai, Daniel Pancu a declarat:

„Chiar am fost astăzi la birou și am deschis subiectul ăsta. Din câte știu, se joacă play-off-ul. Vor sta în cantonament ca la Liga 1. Ne dorim foarte mult să avem echipă în Liga 3. Parcă pe 12 iulie ar trebui să se joace, mai e mult până atunci. E Liga 4 totuși, nu vor intra de acum în cantonament. Am înțeles că e stipulat clar în regulament că promovarea se joacă între 4 echipe, nu au cum să înghețe sezonul”.

Pancu a făcut aceste declarații înainte ca AMFB să spună ceva despre încheierea sezonului. Lumînare și ai lui au repetat însă cele spuse de Pancu la scurt timp după. Chiar au folosit aceleași cuvinte: ”Nu putem să înghețăm sezonul. Nu putem să declarăm Steaua campioană.” Doar că alte asociații județene i-au contrazis și au trimis echipele de pe primul loc direct la baraj, fără niciun alt meci.

Pe cine va trimite AMFB la mini-turneul de promovare?

Revine așadar întrebarea: Pe cine va trimite AMFB la baraj? Pe Steaua, echipa care merită să meargă acolo? Sau pe FC R2, echipa susținută puternic de către PSD?

FC R2 are propagandă de partea sa, are putere politică, are susținere din partea AMFB. Steaua, din păcate, nu are nici măcar susținerea propriilor săi conducători. Date fiind aceste condiții, nu putem să nu ne gândim la abuzuri. Ar protesta cineva dacă AMFB ar comite un abuz? Ar face FRF ceva?

În teorie, FRF are puterea de a respinge propunerea AMFB-ului, dacă consideră că echipa propusă nu merită să fie desemnată câștigătoare. Dar nici FRF nu este prietenă cu Steaua. Urmează, așadar, două săptămâni interesante.