bixi mocanu demisia conducerea stelei Bixi-Pompiliu Mocanu

Liga 3, o pălărie prea mare pentru o conducere de Liga 5

Deși conducerea Stelei susține că își dorește să facă performanță, faptele spun total altceva. În ultimii doi ani, aceștia nu au fost capabili să îi asigure Stelei nici măcar un loc de Liga 3.

Pentru Steaua, este cât se poate de penibil să spui că obiectivul noului sezon este promovarea în Liga 3. Cu toate acestea, exact acesta a fost obiectivul din ultimele două sezoane, obiectiv neschimbat, din moment ce echipa noastră a ratat de fiecare dată promovarea.

Chiar mai rău, conducerea clubului NU A FĂCUT NIMIC pentru a asigura un loc direct în Liga 3. Alte echipe, insignifiante în comparație cu Steaua, au reușit acest lucru.

Steaua are condiții de Liga 1, dar e ținută de propria conducere în Liga 4

Despre promovarea prin Liga Elitelor am mai discutat. Deja, alte echipe au profitat de pe urma acestei reguli. Vorbim despre echipe foarte mici, insignifiante în comparație cu Steaua, precum Unirea Alba Iulia. Acestea au reușit să se înscrie direct în Liga 3, folosindu-se de faptul că aveau o echipă de juniori în Liga Elitelor.

Incredibil aproape, Steaua nu se poate folosi de această regulă. Nu poate sau nu vrea, pentru că o bună parte din jucătorii U19 care au dus echipa Stelei în Liga Elitelor anul trecut au fost îndepărtați de la echipă. S-ar putea trage concluzia că, în acest sezon, Steaua nu își mai dorește o participare în Liga Elitelor.

Alții au promovat pentru că așa a vrut FRF

Liga Elitelor e doar o modalitate de a te înscrie în Liga 3 fără a juca prin Liga 4. Alte echipe, precum Unirea Dej, au intrat în Liga 3 doar pentru că așa a vrut FRF. Astfel, în sezonul 2015-2016, faimosul comitet executiv al FRF a votat creșterea numărului de echipe din Liga 3, de la 74, la 77. Astfel, Unirea Dej, Astra 2 și Ceahlăul 2 nu au mai fost nevoite să își rupă picioarele prin Liga 4.

Ulterior, numărul de echipe din Liga 3 a crescut din nou, pentru sezonul 2018-2019, numărul de participante ajungând la 80. Pentru Steaua nu s-a găsit loc. Nu-i putem acuza, însă, doar pe cei de la federație. Nici conducerea clubului Steaua nu a făcut ceva pentru a forța o promovare prin vot.


FOARTE IMPORTANT!

Înainte de a considera neonorabilă o posibilă promovare prin vot, vă rugăm să țineți cont de faptul că:

  1. FC Fcsb a intrat direct în Liga 1 și a fost ținută acolo, prin vot al Comitetului Executiv al FRF, deși trebuia dată afară, pentru încălcarea regulamentelor.
  2. Universitatea Craiova a fost primită direct în Liga 2, prin vot.
  3. Viitorul Constanța a fost primită direct în Liga 3, prin vot. 

În fiecare an, foarte multe echipe din Liga 3 se retrag din campionat

Am discutat deja și despre acest aspect. În fiecare an, un număr mare de echipe care încep Liga 3 se retrag din campionat. La fel se întâmplă și la Liga 2 și chiar nu ar fi surprinzător ca, în curând, să se întâmple și la Liga 1.

De ce au loc astfel de întâmplări? Pentru că aceste echipe nu au resursele necesare pentru a se menține în aceste ligi.

Steaua le are. De fapt, Steaua București dispune de condiții și resurse de Liga 1, nu Liga 2 sau 3. Și în niciun caz de Liga 4.

Surprinzător, niciunul din șefii Stelei nu a mers la FRF pentru a evidenția acest aspect. De altfel, Cristian Neagoe, managerul secției de fotbal, nici măcar nu a trecut vreodată pe la federație. Acolo s-a dus mereu doar Florin Talpan.

Chiar și în această vară, Florin Talpan a mers la federație, după meciul pierdut cu Carmen, pentru a depune dosarul pentru prmovarea prin Liga Elitelor. Totul s-a oprit însă acolo. Florin Talpan a fost băgat din nou în ședință, fiind acuzat din nou că își depășește atribuțiunile.

Bixi Mocanu și Cristian Neagoe nu au făcut nimic și nu au trecut deloc pe la FRF, pentru a încerca o promovare a Stelei în Liga 3, prin orice mijloc posibil. Aceștia s-au mulțumit în continuare cu Liga 4, au mințit suporterii, au așteotat să treacă furtuna, iar acum ne promit din nou un sezon excelent în Liga 4.


Atuurile Stelei:

  1. Academie de fotbal de nivelul Ligii 1
  2. Stabilitate financiară
  3. Bază proprie de antrenament
  4. Stadion propriu
  5. Bază de antrenament la munte, pentru cantonamente
  6. Număr mare de suporteri interesați de a susține echipa la stadion
  7. Cea mai iubită echipă din țară
  8. Marcă recunoscută la nivel mondial
  9. Fostă câștigătoare de cupe europene
  10. Potențial foarte ridicat pentru a atrage oameni la TV
  11. Mediu propice pentru performanța de nivel înalt

Vreți să punem pariu că nici Bixi-Pompiliu Mocanu, comdantul clubului, și nici Cristian Neagoe, șeful secției de fotbal, nu au prezentat aceste argumente în fața reprezentanților Federației?

Să muncești pentru a duce Steaua în Liga 3 e greu. E mult mai ușor să minți suporterii și să le spui că ai făcut tot ce ai putut, deși nu ai făcut nimic.


Conducerea Stelei e de nivelul Ligii 5

Deși sunt mulți care îi susțin pe Bixi-Pompiliu Mocanu, Cristian Neagoe sau Cristian Cîrlan, nimeni nu poate nega faptul că aceștia sunt depășiți și nu prea au ce căuta la un club precum Steaua. Performanțele le lipsesc din CV-urile burdușite cu tot felul de cursuri și diplome. Realizărilor lor sunt aproape inexistente. Chiar mai rău, unii au reușit să bage în pământ multe secții ale clubului Steaua.

Și echipa de fotbal pare să o ia în această direcție. Mocanu a anunțat deja că a abandonat ideea de a juca în Liga 3. Se concentrează în schimb pe Liga 4, unde ne asigură că vom bate tot.

Uită însă că Steaua a bătut tot și în ultimii 2 ani, dar tot nu a promovat.

Privind mai atenți situația ne putem da seama rapid că, pentru conducerea Stelei, Liga 4 e mult mai atractivă decât Liga 3 sau orice Ligă superioară. De ce? Aici nu trebuie să facă nimic.

În Liga 4, Steaua este singura echipă profesionistă. La fel cum a fost și anul trecut. Jucătorii săi vor avea salarii de profesioniști, vor face antrenamente în fiecare zi, nu vor avea alte gânduri. Pe teren, vor putea da de pământ cu fiecare adversar. Iar dacă se va întâmpla ca, în play-off sau la barajul de promovare să piardă din nou, bravii noștri conducători vor putea folosi din nou scuza:

„Da’ ce? Am jucat eu?” – Scuză folosită în acest an, de conducătorii steliști cărora li s-a cerut să își înainteze demisiile.

Asta fac și la volei

conducerea Stelei liga 3

Dacă vi se pare imposibil ca așa ceva să se întâmple, vă atragem atenția că, deși a terminat pe un loc neretrogradabil, echipa de volei masculin a Stelei a fost mutată de către conducere în Liga 2. În Liga 2, băieții vor bate cu siguranță tot și vor promova. Conducerea clubului se va putea lăuda astfel cu o nouă realizare.

Așadar, vom juca în Liga 4 și în acest an. Pentru conducere, e mai bine așa. Nu trebuie să aducă antrenori de valoare, jucători de valoare, nu trebuie să investească în infrastructură, nu sunt nici foarte multe bătăi de cap. Decât să jucăm în Liga 3 și să fim ciuca bătăilor, mai bine în Liga 4, unde batem tot dar nu promovăm. Exact așa gândesc bravii noștri lideri.


După un eșec în Liga 4, ești înjurat doar câteva zile/săptămâni, la finalul campionatului. Dacă echipa ia bătaie în fiecare weekend, în Liga 3, și tu primești înjurături în fiecare weekend. Băieții noștri nu sunt proști!