comuniști împuțiți

Comuniști împuțiți!

De ziua lui Ion Iliescu, presa sportivă din România s-a întors la originile sale comuniste, cu două articole grețoase, făcute în mod cât se poate de clar pentru a provoca vomă. Sunt cuvinte grele, dar adevărul nu poate fi contestat. Presa sportivă din România face astăzi cea mai dezgustătoare propagandă comunistă. Dacă i-ar vedea, toți marii comuniști, de la Stalin și Lenin, la Ceaușescu și Iliescu, i-ar aplauda!

Evident, ziarul care a publicat cele două mizerii nu poate fi altul decât Gazeta Sporturilor, fostul Sport Popular, oficiosul partidului comunist. Aceștia au început ziua cu un articol nesemnat, despre Ion Iliescu, care împlinește astăzi 90 de ani și care, susțin ei, ar fi ajutat Steaua cândva.

Articolul e plin de minciuni și se bazează pe un singur lucru: declarațiile date de generalul Roșu, fost sportiv stelist, fost conducător al clubului Steaua și apropiat de-al lui Ion Iliescu.

În cartea sa, generalul Roșu a inventat o poveste cum că, în 2002, un tribunal s-ar fi pronunțat pentru dizolvarea clubului Steaua. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată! De altfel, chiar generalul Roșu se contrazice, câteva rânduri mai jos, explicând că ”Steaua nu poate fi dizolvată, din moment ce are indicativ de unitate militară.”

Ion Iliescu nu a ajutat niciodată Steaua. Dar i-a făcut rău!

Invenția generalului Roșu nu e altceva decât o pupă subtilă trimisă fesei prietenului său, Ion Iliescu. Acest personaj sinistru, vinovat pentru atât de mult rău provocat poporului român, e ridicat în slăvi de fostul handbalist stelist cu fiecare ocazie. Și acesta este dreptul lui. Nu o să îi spunem noi cu cine să fie prieten sau ce preferințe politice să aibă. Însă nu o să permitem minciunile și dezinformările, mai ales când e vorba de Steaua.

Nu, Ion Iliescu nu a ajucat niciodată Steaua. Nu a ridicat nici măcar un degețel ca să ajute Steaua. Chiar mai mult, Problemele pe care Steaua le-a avut cu Becali s-au desfășurat fix în perioada în care el și partidul său corupt, PSD, erau la putere în România. Anul 2003, le aducem aminte idioților de la Gsp, înseamnă guvernul Năstase și toate necazurile care au rezultat de acolo.

Atunci, în anii ”estului sălbatic”, în care România a fost împărțită de baronii locali, sub supravegherea atentă a lui Adrian Năstase, omul lui Ion Iliescu, atunci a furat și Gigi Becali locul Stelei în Liga 1, folosindu-și pilele pentru a închide în tăcere secția de fotbal și pentru a se asigura că cei din conducerea clubului Steaua nu vor protesta. Ați uitat oare de Hrebenciuc, fostul mare PSD-ist, bun prieten cu Becali? Ați uitat cum acesta era prezent la meciurile Fotbal Club Fcsbului? Ați uitat câte de bine îi mergeau lui Becali afacerile în acele vremuri? N-ați uitat. Știți foarte bine adevărul, dar dezinformați! Pentru că asta fac comuniștii, rescriu istoria pentru a le fi lor favorabilă.

Gazeta Sporturilor dezinformează fără reținere și fără rușine!

Articolul din Gazetă, ”Ion Iliescu la 90 de ani » Cum a salvat-o pe Steaua când Armata a „brevetat” falimentul în fotbal: „Salvați-ne, domnule Iliescu!””, începe cu niște minciuni grosolane. Aflăm astfel că ”Armata a avut în proprietate clubul până în 1998, când a avut loc privatizarea și crearea unei societăți noi, AFC Steaua, o structură în care se aflau în continuare multe personaje din minister. Cum a dus-o Steaua de la Revoluția din 1989 până la transferul către Becali, petrecut în 2003?”

Absolut nimic din paragraful de mai sus nu e adevărat. Armata deține și acum clubul Steaua, în 1998 nu a avut loc nicio privatizare, iar în 2003 nu a avut loc niciun transfer către Becali. Acestea sunt toate lucruri demonstrate în justiție! Sunt lucruri despre care s-a vorbit deja de destule ori, adevăruri pe care Gazeta Sporturilor și comuniștii săi preferă să le ignore.

Această încercare mizerabilă de dezinformare ar trebui tratată foarte serios de către conducerea clubului nostru. Domnul comandant interimar Hîncu ar trebui să ia măsuri imediat pentru a opri minciunile și pentru a obține o retragere a articolului de către Gazetă, plus publicarea informațiilor corecte. 

Iar articolul merge mai departe cu minciunile, spunând că Tehnorob ar fi cerut dizolvarea Stelei. Fals. Tehnorob a scos la licitație nocturna, care a fost cumpărată ulterior de Becali, la un preț mult mai mic. Am discutat despre această afacere mizerabilă, prin care Becali a pus mâna foarte ieftin pe un alt bun de-al statului, deși, conform contractului dintre Steaua și AFC, non-profitul ar fi trebuit să plătească datoria la Tehnorob.

Însă, atunci, la conducerea țării se aflau PSD și Ion Iliescu. Păunescu, conducătorul AFC-ului și tot un apropiat de-al lui Iliescu, nu și-a făcut astfel griji. A făcut în schimb doar ce a vrut. Și-a bătut joc de Steaua și a permis ca un bun al statului, adică nocturna, să ajungă la Becali.

În încheiere, articolul din Gazetă se contrazice singur. Aflăm că ”O parte din datoria ajunsă la peste 40 de miliarde de lei vechi a achitat-o Becali. Gigi a participat la o licitație la care fuseseră scoase la vânzare nocturna și tribuna I din Ghencea!” Acest paragraf nu are sens. Dacă Becali a achitat datoria, de ce a mai fost nevoie să participe la licitație? Răspunsul e că nu a achitat datoria, ci a participat direct la licitație.

Gsp minte mai departe, spunând că ”Gigi a vorbit despre o datorie totală de 4 milioane de dolari, existentă în 2003, în momentul în care a fost înființată societatea pe acțiuni al cărei control l-a preluat el.” Altă prostie. Dacă Becali a înființat societatea pe acțiuni, nu mai era necesar să preia controlul ei. Îl avea deja!

Pentru aceste minciuni mizerabile, comuniștii de la Gazeta Sporturilor ar trebui dați afară din gazetărie. Însă, din fericire pentru ei, România le permite tuturor copywriterilor de 3 lei să scrie absolut tot ce vor, fără a-i sancționa. Singura noastră speranță e astfel domnul Hîncu, care cel mai probabil nu va face nimic pentru a proteja imaginea clubului pe care îl conduce momentan.

Gazeta sare în apărarea primului club comunist din România!

Și pentru că nu puteau să se întoarcă la rădăcinile comuniste fără a-și aminti de clubul pe care îl iubesc cel mai mult, comuniștii de la Gazeta Sporturilor au publicat astăzi și un articol prin care încearcă să apere Rapidul, primul club comunist din România.

De data aceasta avem un articol semnat. Și nu de oricine, ci chiar de nea Ovi. Mizerabilul articol începe spunând că nu cere ”protecție pentru Pancu și băieții lui”. Însă această rugăminte își pierde rapid din putere, fiind repetată de mult prea multe ori în articol pentru a fi luată în serios.

”Nu pretinde nimeni, eu cu atât mai puțin, ca formația din Grant să fie ajutată să promoveze. Împinsă de la spate. Nu-i însă normal, și nici în interesul general al fotbalului, să i se bage bețe în roate. Să fie ciupită, să fie nedreptățită. Să se dea împotriva Rapidului ce trebuie, dar și Rapidului să i se dea ce i se cuvinte.” – Asta ne scrie nea Ovi în articolul său. Oare a scris aceste lucruri și când Rapidul lui Pancu a furat pe față, în lupta pentru promovarea în Liga 3?

A cerut nea Ovi echitate și dreptate și când Rapidul lui Pancu, pe vremea aceea sub numele de Academia Partid, folosea jucători neînregistrați? Când schimba regulamente? Când schimba societățile și numele echipelor în plin campionat? Unde era nea Ovi Ioanițoaia atunci? Că dreptatea și echitatea sigur lipseau.

De ce nu a scris Ovidiu Ioanițoaia articole lacrimogene și când Steaua București a fost furată de Rapidul lui Pancu? Răspunsul e simplu. Pentru că Rapidul lui Pancu e susținut de actualul PSD, fost PCR, partidul lui Ion Iliescu.

„Nu cred că vreodată în istoria Rapidului echipa a fost timp atât de îndelungat dezavantajată ca în actualul sezon!” a urlat Pancu, iar nea Ovi i-a reprodus cuvintele în articolul său mizerabil, în speranța că vor scoate câteva lacrimi din ochii potriviți. Ați citit vreodată prostie mai mare? Dar o minciună mai mare?

Rapidul lui Pancu e una dintre cele mai murdare echipe care au jucat în fotbalul românesc din ultimii ani. A promovat și a avut succes doar cât a fost Liviu Dragnea liber. În momentul în care tătuca lor a fost băgat la răcoare, puterea Rapidului lui Pancu a dispărut. Și probabil că s-a dus de tot. De asta e nevoie ca Gsp să vină cu propagandă mizerabilă în ajutorul lor.

Pentru că Gsp nu a cerut niciodată echiptate și dreptate pentru celelalte cluburi de tradiție, de care oameni precum Becali și-au bătut joc. A cerut, în schimb, ”echitate și dreptate” (dacă înțelegeți ce vrem să spunem) pentru singurul club comunist din România, Rapid Giulești.

Pentru cei care vor veni să ne spună că nu e o problemă dacă nea Ovi cere ”echitate și dreptate”, să nu uitați ce a spus George Orwell în faimoasa sa carte, Ferma Animalelor:

”Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele.”

Asta cer și comuniștii de la Gazeta Sporturilor.

Ne este scârbă de voi, comuniști împuțiți!