Bărăganul Ciulnița - Steaua București, 0-6(0-5) - Steaua a promovat în Liga 3!

Bărăganul Ciulnița – Steaua București, 0-6(0-5) – Steaua a promovat în Liga 3!

După două sezoane oribile, Steaua a promovat în Liga 3. Echipa antrenată de Oprița a învins Bărăganul Ciulnița cu scorul de 6-0 și a câștigat mini-turneul de promovare, organizat de FRF.

Steaua București: 22. Horia Iancu (cpt.) – 90. Alexandru Zaharia, 89. Ovidiu Morariu, 5. Sergiu Bactăr, 13. Adi Ilie – 15. Valentin Bărbulescu, 6. Mădălin Mihăescu, 8. Andrei Neagoe – 7. Florin Răsdan, 30. Liviu Băjenaru – 11. Andrei Antohi

Steaua Liberă

Încă din primul minut de joc, Steaua s-a instalat în careul celor de la Bărăganul Ciulnița. Băieții lui Oprița au atacat în valuri și au reușit să deschidă scorul rapid, în minutul 15. Răsdan a înaintat pe aripa dreaptă, a driblat un adversar și a centrat în careu, de unde Andrei Neagoe a reluat din voleu, pentru 1-0.

Tot Andrei Neagoe a risipit orice emoție 6 minute mai târziu, când a transformat excelent o lovitură liberă de la 30 de metri. Cu 2-0 pe tabelă, Steaua era deja promovată în Liga 3. Însă băieții lui Oprița nu au ridicat piciorul de pe accelerație.

S-a făcut 3-0 în minutul 28, când Antohi a împins cu capul în poartă o minge primită din corner. Scorul la pauză a fost 5-0 pentru elevii lui Oprița. Băjenaru a marcat, în minutele 41 și 44. Primul gol a venit dintr-o lovitură liberă executată perfect de fostul fotbalist al Gloriei Bistrița, în timp ce al doilea gol a fost o simplă împingere în poartă a unei pase primite de la Răsdan.

gol Băjenaru

Lovitura liberă bătută perfect, la vinclu, de Liviu Băjenaru. – Captură video Steaua TV

Repriza secundă a început cu mai multe schimbări în ambele echipe. Chiar și-așa, Steaua a continuat să domine. Însă golurile nu au mai curs la fel de ușor ca în prima repriză, steliștii fiind deja cu gândul la prima etapă din Liga 3.

De abia în minutul 76 s-a schimbat tabela din nou. Elek a fost faultat în careu, arbitrul a dictat 11 metri iar Rareș Enceanu a transformat lovitura de pedeapsă, ducând scorul la 6-0 pentru Steaua și făcându-și singur un cadou. Astăzi, Enceanu împlinește frumoasa vârstă de 26 de ani. La mulți ani, Rareș!

Meciul s-a încheiat cu scorul de 6-0 pentru echipa lui Oprița. Steaua a promovat în Liga 3!

Steaua București a terminat sezonul 2019-2020 neînvinsă

Deși sezonul 2019-2020 a fost unul special, scurtat de pandemia de Covid-19, acest lucru nu schimbă cu nimic faptul că Steaua nu a pierdut niciunul din meciurile pe care le-a jucat. E adevărat că echipa noastră a fost eliminată din Cupa României de către Concordia Chiajna, însă acea înfrângere a venit în a doua repriză de prelungiri, nu în timpul regulamentar de joc.

Meciul cu Chiajna, echipă de Liga 2, a fost singurul meci în care echipa noastră nu a reușit să învingă în primele 90 de minute. În rest, Steaua a obținut doar victorii.

Felicitări celor care au contribuit la promovarea echipei, dar numai lor!

Deși câștigarea Ligii 4 și promovarea în Liga 3 nu este o performanță, și în niciun caz nu pentru Steaua București, toți cei care au muncit în acest an pentru ca echipa noastră să își atingă obiectivul trebuie felicitați.

Le mulțumim astfel tuturor fotbaliștilor, lui Daniel Oprița, lui Iulian Miu, lui Fane Nofitovici, lui Sorin Bobariu și lui Gabi Boștină. Îi felicităm și le urăm mult succes în Liga 3, pentru a obține promovarea în Liga 2, în sezonul următor. Prima etapă din noul sezon al Ligii 3 va avea loc pe data de 29 august, adică la mai puțin de o lună distanță.

De asemenea, pe lângă jucători și staff-ul tehnic, îi mulțumim și lui Florin Talpan. Acesta a fost singurul om din conducere care s-a preocupat în acest sezon de soarta departamentului fotbal. Niciun alt conducător stelist nu a luat apărarea echipei noastre, atunci când ea a fost atacată în presă și nu trebuie să uităm nici faptul că Florin Talpan s-a luptat în ultima lună atât cu AMFB, cât și cu FC R, pentru a se asigura că Steaua București va participa la mini-turneul de promovare în Liga 3.

Nu în ultimul rând, vrem să le mulțumim și celor de la Steaua TV, care au transmis meciurile Stelei în acest sezon. Daniel Oprița și echipa sa au făcut meciuri frumoase, spectaculoase, pe care ar fi fost păcat ca suporterii să nu le poată urmări. Le mulțumim astfel lui Teo Avramescu și echipei Steaua TV pentru că s-au mobilizat și pentru că au transmis meciurile.

Sperăm ca Steaua TV să transmită meciurile Stelei și în sezonul următor.

Măcar 1% din această promovare le aparține și suporterilor, tuturor steliștilor adevărați, de pretutindeni, care au stat lângă clubul nostru în acești ani grei. Forza Steaua, fraților!

Steaua Liberă