cs balotești steaua

Avancronică: CS Balotești – Steaua București

Vineri, 13 noiembrie, de la ora 14:00, Steaua București va juca ultimul meci din acest an. Adversară va fi CS Balotești.

Steaua București: 1. Ștefan Mușat – 16. Antonio Vlad, 55. Wallace,  89. Ovidiu Morariu, 13. Adrian Ilie – 15. Valentin Bărbulescu, 30. Liviu Băjenaru – 7. Florin Răsdan, 10. Rareș Enceanu, 90. Alexandru Zaharia – 11. Andrei Antohi

Forma slabă a formației conduse de Daniel Oprița a continuat și în ultima etapă a turului, contra celor de la Metalul Buzău. Deși a condus la pauză cu 1-0, Steaua a încasat 2 goluri în repriza secundă, reușind să evite înfrângerea norocos, pe final de partidă. Jocul însă a dezamăgit din nou. Și asta deoarece jocul Stelei este aproape inexistent în acest moment.

Inexplicabil, fotbaliștii lui Oprița arată pe teren ca o echipă formată de abia acum câteva zile. Nu există omogenitate, jucătorii nu se mai găsesc pe teren, creativitatea a dispărut iar atacurile sunt tot mai sterile. Chiar mai rău, în ultimele meciuri și apărarea a început să se clatine, arătând că Steaua nu a fost lovită în acest an doar de coronavirusul chinezesc, ci și de o boală mai rară, care pare să îi fi făcut pe fotbaliști să uite fotbalul. Altă explicație chiar nu reușim să găsim pentru forma proastă arătată în ultimele meciuri.

Deși unii s-au grăbit să dea vina pe terenurile proaste sau pe dorința adversarelor de a face un meci bun cu Steaua București, nu se poate pune problema de așa ceva. Jucătorii antrenați de Oprița ar trebui să poată să treacă fără probleme peste asemenea hopuri, mai ales având în vedere că mulți dintre ei au experiența multor meciuri jucate la nivelul Ligilor 1 și 2.

Însă, chiar dacă noi, suporterii, am așteptat ca Steaua să câștige un nou meci la scor și să își revină, adevărul e că jocul echipei noastre a scârțâit tot sezonul, încă din prima etapă, când, deși a fost învinsă categoric, mai mult decât modesta CS Balotești tot a reușit să înscrie un gol în poarta Stelei. Militarii au câștigat atunci cu 5-1. A fost un start foarte bun de sezon, dar în același timp un start pentru scăderea formei arătate de jucătorii noștri. Meciurile care au urmat au fost din ce în ce mai slabe, ducând în cele din urmă la rezultatele nemulțumitoare înregistrate în ultimele 2 etape.

Stelei i-ar fi prins mult mai bine ca acest meci, contra celor de la CS Balotești, să aibă loc în 2021. Ar fi însemnat un meci în plus, înainte de întâlnirea cu FC Fcsb 2, echipă care cu siguranță se va folosi și de fotbaliști din Liga 1, în meciul direct. Presiunea pe echipă va fi astfel mult mai puternică în această iarnă. Băieții lui Oprița vor fi obligați să se antreneze mai bine, iar Oprița va trebui neapărat să deschidă portofelul și să arunce o privire pe listele de transferuri.

CS Balotești ocupă în acest moment ultimul loc în campionat. În cele 9 etape jucate, a strâns un singur punct, încasând 29 de goluri. E astfel de așteptat ca Steaua, chiar dacă nu trece prin cea mai bună formă, să câștige meciul. O va face însă așa cum e normal să o facă Steaua sau se va chinui? Vom afla răspunsul la această întrebare mâine.

Meciul CS Balotești – Steaua București va avea loc de la ora 14:00 și va fi transmis live pe Steaua TV.

Forza Steaua!

Steaua Liberă