steaua otelul

Avancronică de play-off: Steaua – Oțelul

Steaua București a câștigat doar 5 puncte din ultimele 5 partide. Este într-o formă slabă, cu un joc nesigur și cu o presiune enormă pe umerii săi. Asta deoarece meciul din această etapă, cu Oțelul Galați, va decide, cel mai probabil, dacă Steaua va termina sezonul pe un loc direct promovabil sau pe unul care duce la baraj.

Niciun stelist nu vrea să își amintească meciul cu Oțelul din turul acestui play-off. Steaua a făcut atunci o primă repriză oribilă, în care nu doar că nu a jucat nimic, dar i-a permis adversarului, unul nu foarte strălucit, să marcheze de 3 ori. E adevărat că jocul s-a schimbat după pauză, Steaua dominând Oțelul și reușind chiar să înscrie de 2 ori, însă totul a fost degeaba, deoarece la final echipa lui Oprița a plecat acasă fără niciun punct.

Și, bineînțeles, în această fază a competiției fiecare punct contează. De aici și importanța meciului care va avea loc pe frumoasa dată de 7 Mai.

Dacă Steaua va câștiga, va merge la 6 puncte distanță de Oțelul, cu 3 etape înainte de final. Pentru a păstra locul 2, ar avea nevoie de doar 3 puncte în aceste ultime 3 etape, în care va juca cu CSMS Iași (deplasare), Dinamo DDB (deplasare) și FC Buzău (acasă). Asta dacă Oțelul va câștiga toate meciurile rămase, cu Dinamo DDB (acasă), FC Buzău (deplasare), Unirea Dej (acasă).

Putem vedea ușor că, cel puțin în teorie, gălățenii au un final de play-off mai ușor, jucând doar cu echipele din partea a doua a clasamentului și având două meciuri pe teren propriu. Acesta este un motiv în plus pentru băieții lui Oprița să câștige meciul direct, care chiar poate fi considerat un meci pentru promovarea directă în Liga 1.

Oțelul e o echipă pe care Steaua o poate bate

În ciuda acelui 3-2 din tur, de la Galați, adevărul e că Oțelul nu este o echipă care să sperie. Este o echipă puțin peste media acestui sezon de Liga 2. Acest lucru e evidențiat cel mai tare de golaverajul pe care echipa gălățeană îl are în acest moment în play-off. Este un golaveraj negativ, de -3.

Oțelul a marcat de 6 ori în primele 6 etape de play-off, dar a încasat 9 goluri. Mai mult, 3 din cele 6 goluri au fost înscrise în prima repriză a meciului cu Steaua. Dacă ar fi să excludem acest meci, Oțelul ar avea un golaveraj de 3 – 7, după 5 meciuri. Adică 3 goluri marcate și 7 primite în 5 meciuri cu echipe despre care nu se poate spune că ar fi forțe.

Oțelul a bătut Steaua, cu 3-2, Unirea Dej, cu 1-0, și FC Buzău, tot cu 1-0. A fost învinsă de Dinamo DDB cu 3-0 și de CSMS Iași cu 2-1 și 2-0.

Dar cel mai relevant rămâne meciul direct de la Galați. În acea partidă, dacă steliștii ar fi fost mai atenți, dacă nu ar fi gafat decisiv de atâtea ori în prima repriză, ar fi putut pleca cu toate cele 3 puncte. Nu trebuie să uităm că, pe final, Steaua putea să egaleze. Din păcate, nu a reușit. Dacă reușea, astăzi priveam altfel această partidă.

Echipă probabilă Oțelul:

Dur-Bozoancă – Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea – Neagu, Cisotti – Scocîlcă, Jardan, Cîrjan – Ursu

Echipă probabilă Steaua:

Dincă – Drăghici, Beța, Ciocoteală/Sabău, Corbu – Ad. Popa, Enceanu, Balgiu, Bodișteanu – Chipirliu, Chunchukov

La Dej, Stelei i-a lipsit Chipirliu. Dacă acesta va juca cu Oțelul, va fi un plus foarte important.

Meciul Steaua – Oțelul este programat pentru ziua de duminică, 7 Mai, de la ora 14:30. Partida va fi transmisă de Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.

Forza Steaua!