Emeric Ienei

Emeric Ienei – Cel mai mare antrenor roman din toate timpurile

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Emeric Ienei este cel mai mare antrenor roman din toate timpurile. Orice ar zice specialistii si oricum am analiza, alt rezultat nu poate sa existe.

In fotbalul romanesc, minciuna e la ea acasa. Dar, oricat s-ar stradui unii si oricat de multa propaganda ar face, adevarul si istoria nu pot fi schimbate. Emeric Ienei este singurul antrenor roman care a castigat Cupa Campionilor Europeni cu o echipa de fotbal romaneasca. Aceasta realizare il pune in varful piramidei marilor antrenori dati de aceasta tara.

Sigur, Ienei nu e singurul antrenor roman care a castigat Cupa Campionilor Europeni. Stefan Covaci a castigat-o si el, chiar de doua ori. Insa Covaci a castigat cea mai importanta cupa europeana cu Ajaxul lui Cruyff, una dintre cele mai mari echipe din istoria fotbalului.

Ienei, in schimb, a realizat aceasta performanta cu o echipa din Romania, cu o echipa pe care a format-o el. Mai mult, aceasta echipa facuta de el a ajuns sa domine fotbalul european in a doua jumatate a anilor ’80, fiind considerata de presa internationala drept cea mai buna echipa din lume, in acea perioada.

Nu exista destule cuvinte pe acest pamant ca sa putem discuta despre ce a facut Ienei pentru fotbalul romanesc. Cert este ca el l-a pus pe harta fotbalului mondial. Emeric Ienei este cel mai mare antrenor roman din toate timpurile. De aceea, consider ca as da dovada de o foarte mare lipsa de respect daca l-as compara acum cu anumiti antrenori romani care insista sa se compare cu el.

La multi ani, Emeric Ienei!

Azi e ziua lui. Emeric Ienei implineste frumoasa varsta de 80 de ani. Din aceste 8 decenii, o buna parte a acordat-o Stelei. A fost jucator la Steaua, dar si la Nationala Romaniei. Si a si antrenat aceste doua echipe. Performante a obtinut atat ca jucator cat si ca antrenor.

La multi ani, nea Imi! Iti multumim pentru tot!

 

Comments

comments